Excursies

Excursies varieëren per bestemming van city tours, wandelingen, fietstours, duiken, safari’s, helikoptervluchten, wijnproeven etc. De meeste excursies zijn niet inbegrepen in de prijs en kunnen uiteenlopen in prijs. Er zijn halve dagexcursies, dagexcursies en meerdaagse excursies.

Boeking van excursies:

De beste manier om een land te leren kennen tijdens een cruise is door deel te nemen aan de verschillende excursies of zelf uitstapjes aan wal te organiseren. Afhankelijk van uw bestemming variëren de excursiemogelijkheden, dit kan gaan van klassieke stadswandelingen tot helikoptervluchten of van duiksessies tot mountainbiketochten. Excursies zijn meestal niet in de reissom inbegrepen en moeten bijgeboekt worden. Afhankelijk van de duur van de excursie kunnen prijzen variëren tussen €25 – €100 per persoon.

Het boeken van excursies

U kunt de excursies vooraf boeken via Zeetours of aan boord van het schip. Alle informatie van de excursies die georganiseerd worden vindt u terug in het dagelijkse boordprogramma. Houd rekening dat sommige excursies snel vol zitten en vroeg boeken aan te raden is.

De taal

Duitse rederijen zoals AIDA en TUI bieden hun excursies aan in het Duits. Europese en Amerikaanse rederijen bieden de excursies aan in het Engels.

Georganiseerd of zelf organiseren?

Organiseer ik een excursie zelf, of neem ik deel aan de georganiseerde excursies? Beide mogelijkheden hebben zijn voor-en nadelen, aan u de keuze.

Wanneer u enkel de haven of het strand op loopafstand van het schip wilt bezoeken, dan is een excursie niet nodig. Ook wanneer u graag op eigen houtje de stad wil ontdekken, kunt u dit best zelf organiseren. Zo heeft u zelf onder controle hoeveel u uitgeeft en dit is meestal goedkoper dan de georganiseerde excursies. Als u kiest om zelfstandig een uitstap te doen, is het aan te raden om het vertrekschema van het schip mee te nemen, zodat u op tijd terug bent voor de afvaart.

Georganiseerde excursies zijn iets duurder dan wanneer je ze zelf organiseert, maar hebben ook tal van voordelen. Eerst en vooral hoef u zich niet druk te maken over de vertrektijden van het schip, het is dus ideaal om bezienswaardigheden die wat verder van de haven liggen te bezoeken. Daarnaast is er altijd een gids aanwezig, wat zeker van pas komt als u de lokale taal niet vaardig bent. Ook wanneer u materiaal nodig heeft voor een excursie, zoals bij het snorkelen, fietsen of golfen, is een georganiseerde excursie ideaal.

Taal:

Duitse rederijen bieden hun cruisereizen aan in het Duits. Europese rederijen als MSC en Costa bieden hun cruisereizen ook aan in het Engels.

Georganiseerde excursies of zelfstandige verkenning

Voor het aan land gaan moet u beslissen of u een georganiseerde excursie wilt maken met een gids of liever zelfstandig de haven gaat ontdekken. In het laatste geval is het aan te raden om het vertrekschema van het schip mee te nemen.

Een georganiseerde excursie is een goede keuze wanneer u bezienswaardigheden wilt bezoeken die verder weg van de haven liggen en u meer wilt leren over een plek met behulp van een gids. Indien u wilt deelnemen aan een activiteit waarvoor materiaal nodig is, zoals snorkelen, fietsen of golfen, is een excursie een uitkomst. Een gids is aan te raden wanneer u de taal van het land niet spreekt of wanneer u in een derdewereldland bent.

Een georganiseerde excursie biedt u de mogelijkheid om medereizigers te leren kennen die u aan boord kunnen vergezellen. Een ander voordeel is het feit dat het schip voor u zal wachten mocht een excursie uitlopen.

In de volgende gevallen is het zelfstandig ontdekken van de haven een goede optie: wanneer de stad, attracties en/of strand op loopafstand zijn. Als u wilt rondlopen of op het strand wilt liggen is een excursie niet nodig. U kunt ook een auto huren, taxi nemen of rondleiding doen per bus.

Het voordeel van zelf op ontdekking gaan is dat het goedkoper is en u meer geld bespaart voor uitgaves aan boord. Ook kunt u een stad ontdekken naar eigen wensen en voorkeuren.

Als laatst heeft u de optie om aan boord te blijven en te genieten van uw rust.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Hulp Nodig?

Wij bellen je graag voor persoonlijk advies. Geef hieronder aan wanneer je teruggebeld wilt worden.

You have Successfully Subscribed!