Kledingvoorschriften

Wat neem ik mee?

Wat gaat in de koffer?

Wat u meeneemt is in de eerste plaats afhankelijk van het seizoen en het klimaat van uw bestemming. Daarnaast is het ook afhankelijk van de keuze van rederij. Als u kiest voor een Europees of Amerikaans cruiseschip, dan heerst er eerder een informele sfeer en wordt er casual kledij gedragen. Kiest u voor een luxerederij, dan is de kledij aan boord ook iets formeler.

Wat voor kleding moet ik dragen aan boord?

Overdag kunt u gemakkelijke vrijetijdskleding dragen.’s Avonds kunt u informele kleding dragen (over het algemeen geen korte broek of spijkerkleding in het a la carte restaurant), behalve op speciale gala avonden. Hier wordt vaak formelere kleding verwacht. Informatie over de kledingvoorschriften per dag kunt u terugvinden in het dagprogramma, welke u elke dag in uw hut ontvangt.

Moet ik galakleding inpakken?

Afhankelijk van de rederij kunnen er voor de avonden aan boord kledingvoorschriften zijn. Dit kan variëren van casual (vrije-tijds kleding, echter geen korte- of spijkerbroek), informeel (overhemd met eventueel een jasje voor de heren en een jurk, mantelpakje of rok c.q. broek met blouse voor dames) tot formeel (donker kostuum voor heren en cocktailjurk voor dames). In het dagprogramma welke u in uw hut ontvangt, kunt u de voorschriften terugvinden.

Kledingvoorschriften aan boord

De dresscode op een cruiseschip is zeer afhankelijk van rederij tot rederij. De vuistregel: hoe luxer het schip, hoe formeler de kledij. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, de dresscode is te vinden bij de boeking of op aanvraag. Daarnaast kunt u op het dagelijks boordprogramma altijd gedetailleerd terugvinden welke kledijvoorschriften worden aangeraden voor de avond. Korte broeken en sportkledij worden in de regel enkel aan het zwembad of in de fitnessruimte gedragen. In restaurants – met uitzondering van het buffetrestaurant – zijn korte broeken eerder niet gewenst. Overdag kunt u vrijetijdskledij dragen en in de avond – afhankelijk van de gelegenheid – semi-formeel of formeel.

Voor hem

 • Casual: shirt of hemd met lange broek
 • Semi-formeel: Stoffen broek met hemd en jasje
 • Formeel: Smoking of pak met stropdas

Voor haar

 • Casual: rok of broek en top
 • Semi-formeel: jurk of pak
 • Formeel: cocktail- of avondjurk

Hoe werkt de stomerij?

Zijn uw kleren gekreukt of wilt u ze laten reinigen? Geen enkel probleem, op de meeste cruiseschepen is er een stomerij aanwezig en kunt u tegen een kleine vergoeding uw kledij laten wassen en strijken.

Kledingvoorschrift aan boord:

De dresscode op een cruise is een gevoelig en voortdurend besproken onderwerp, waarop geen eenvoudig antwoord te geven is omdat deze van schip tot schip verschilt.

De regel is: hoe luxer het schip, des te formeler de kleding. De dresscode is te vinden bij de boeking en op aanvraag. Ook bevat het dagelijkse programma een gedetailleerde aanbeveling voor de avondkleding. Korte broeken worden over het algemeen alleen gedragen bij het zwembad en in de fitnessruimte – ze zijn niet geschikt voor in restaurants en salons, met uitzondering van buffetrestaurants. Overdag kunt u zich casual, sportief en vrijetijds kleden, ‘s avonds kunt u afwisselen tussen casual, semi-formeel en formeel, afhankelijk van de gelegenheid.

Casual

 1. Voor hem: lange broek, shirt 
 2. Voor haar: broek of rok met top

Semi-formeel:

 • Voor hem: flanellen broek met shirt en jasje, stropdas indien van toepassing
 • Voor haar: jurk, broekpak of pak

Formeel

 • Voor hem: pak en stropdas, smoking
 • Voor haar: cocktail- of avondjurk

 

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Hulp Nodig?

Wij bellen je graag voor persoonlijk advies. Geef hieronder aan wanneer je teruggebeld wilt worden.

You have Successfully Subscribed!