In- en ontscheping

Hoe gaat het inschepen?

Het inschepen om aan boord te gaan vindt ongeveer 3 tot 4 uur voor vertrek plaats. Bij aankomst in de cruiseterminal geeft u als eerste uw koffers af. Uw koffers worden door de kruier naar uw hut gebracht. Het is daarom belangrijk dat uw koffer is voorzien van de bagagelabel die u heeft gekregen bij de reisbescheiden of die u in de haven zelf ontvangt. Daarna vindt het inchecken plaats. Dit gebeurt aan een balie in de cruiseterminal. Er worden een aantal vragen gesteld, de paspoortcontrole vindt plaats, er wordt meestal een foto van u gemaakt en u krijgt uw boordpas. Daarna kunt u aan boord gaan van het cruiseschip.

Hoe gaat het ontschepen?

Op uw laatste avond aan boord kunt u uw koffer buiten uw hut neerzetten. Uw koffer wordt dan opgehaald en vindt u een dag later terug in de cruiseterminal na de ontschepingsprocedure. De ontschepingsprocedure vindt (vroeg) in de ochtend plaats. Exacte tijden verneemt u aan boord. U wordt verwacht uw hut te verlaten en te wachten in één van de lounges. Er wordt omgeroepen wanneer u van boord kunt. Daarna kunt u van boord en uw koffer ophalen in de cruiseterminal. Vaak is het ook mogelijk om uw koffer zelf van boord mee te nemen, informatie hierover ontvangt u aan boord.

Cruise card

Tijdens de check-in ontvangt u uw cruise card, die een aantal functies heeft:

  • Hutsleutel
  • Identificatiebewijs om van en aan boord te gaan
  • Betaalmiddel

In het casino aan boord van sommige schepen kunt u uw cruise card niet gebruiken, maar dient u contant te betalen.

De kosten van alle aankopen die u aan boord doet zoals drankjes, aankopen in winkels en excursies worden op uw scheepsrekening bijgeschreven na vertoon van uw cruise card. Indien u bij inscheping de rederij heeft gemachtigd, wordt uw boordrekening via uw creditcard automatisch belast. In de nacht voordat u ontscheept ontvangt u de factuur in uw hut. Indien er iets niet klopt, dient u dit voor u van boord gaat te melden, zodat dit gecorrigeerd kan worden.

Het is ook mogelijk om uw boordrekening contant te betalen, u dient dan vooraf een borg te storten bij de receptiebalie van uw cruiseschip of in de cruiseterminal bij inscheping. Zodra dit bedrag verbruikt is dient u opnieuw een borg te storten. Uiteraard krijgt u het restantbedrag dat na uw cruise overblijft terug. Let op: Het is niet mogelijk om met uw pinpas aan boord te betalen.

Ontscheping

Terugkeer in de haven is meestal vroeg in de ochtend. Uw bagage wordt de avond daarvoor al opgehaald bij uw hut en ’s morgens aan wal gebracht. Houdt er rekening mee dat u zaken als een setje kleding en belangrijke medicijnen in een aparte tas achterhoudt. U kunt uw bagage na de paspoortcontrole ophalen in de bagagehal.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Hulp Nodig?

Wij bellen je graag voor persoonlijk advies. Geef hieronder aan wanneer je teruggebeld wilt worden.

You have Successfully Subscribed!