Maaltijden aan boord

Dinerzittingen

Op grote cruiseschepen zijn er meestal 2 vaste dinerzittingen. Voor diegene die graag vroeg eten, is er een eerste mogelijkheid tegen 18u – 18u30. De tweede zitting begint tussen 20u30 en 21u. Bij de boeking kiest u zelf welke dinerzitting u verkiest en deze geldt voor de hele cruise. Het avondprogramma wordt meestal ook op verschillende tijdstippen uitgevoerd, waardoor u niets hoeft te missen door de maaltijden.

Er zijn tegenwoordig echter ook rederijen die niet meer werken met dinerzittingen maar kiezen voor flexibele uren waarin de maaltijd genuttigd kan worden, wanneer de gast dit wil. Rederijen die niet met vaste dinerzittingen werken zijn o.a. Norwegian Cruise Line “Freestyle Cruising”, “My Time Dining” van Royal Caribbean en “Your Time Dining” bij Carnival.

Tafelgrootte

Voor wie graag intiem en gezellig dineert, zijn er kleinere tafels voorzien van 2 tot 4 personen. Voor diegenen die graag met vrienden samen eten, zijn er ook grotere tafels van 8 of meer personen beschikbaar.

Restaurants

Cruiseschepen beschikken over een ruim aanbod aan restaurants, zo is er een hoofdrestaurant, een buffetrestaurant, alsook zijn er enkele specialiteitenrestaurants. De specialiteitenrestaurants zijn iets exclusiever en het kan zijn dat u hiervoor moet reserveren tegen extra kosten (€15 – €25 per persoon). De keuken is heel gevarieerd, zo heeft u voldoende vegetarische alternatieven en staan er zowel fastfood als culinaire hoogstandjes op het menu.

Is er een specialiteitenrestaurant aan boord waar ik een toeslag voor moet betalen?

Voor de Pinacle grill betaald u een toeslag van $29,- dollar p.p. voor een diner en $10,- p.p. voor een lunch. Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis en kinderen tussen de 3 en 18 jaar betalen normaal tarief. Voor het Italiaanse restaurant Canaletto moet een toeslag van $10 p.p. betaald worden, hier is één glas bier, wijn of frisdrank bij inbegrepen. Voor het Tamarind restaurant betaald u een toeslag van $20,- p.p. voor een diner kinderen onder de 2 jaar gratis en kinderen tussen de 3 en 18 jaar betalen normaal tarief. Voor de lunch in het Tamarind restaurant betaald u geen toeslag.

Hoe laat kan ik dineren?

Holland America Line kent twee vaste dinerzittingen en een open zitting. De eerste dinerzitting is om 17.45 uur en de tweede dinerzitting is om 20.00 uur. De open zitting begint om 17.45 en duurt tot 21.00. Gedurende deze periode kunt u dineren wanneer u dat wenst. Mocht er op het moment dat u wilt dineren geen plek zijn dan krijgt u een pieper mee. Zodra er een tafeltje voor u beschikbaar is wordt u vervolgens opgeroepen.Tijdens Grand Voyages én aan boord van de Prinsendam is er geen open zitting mogelijk.

Zijn alle maaltijden inbegrepen?

De meeste culinaire genoegens zijn in de reissom begrepen. Het ontbijt en de lunch wordt op de meeste schepen in een “open zitting” in buffetvorm geserveerd, waarbij u kunt gaan zitten waar u wilt. Ook bieden de meeste rederijen zonder meerprijs a la carte mogelijkheden voor ontbijt en lunch. Voor het diner hanteert een aantal rederijen een vaste 1e (18.00-19.00 uur) of 2e (20.00-21.00 uur) zitting. Voorkeur voor tijdstip en tafelgrootte voor het diner kunt u veelal bij boeking opgeven, maar kan niet worden gegarandeerd. Het diner wordt in toenemende mate ook in een “open zitting” geserveerd. U kunt dan zelf bepalen hoe laat en met wie u gaat dineren. Voor specialiteitenrestaurants wordt veelal een toeslag in rekening gebracht.

Tafelgrootte:

De tafelgrootte aan boord van een cruiseschip varieert van 2 tot 4 personen tot grotere tafels met 8 en meer personen. Daar waar grotere tafels gelegenheid bieden tot nieuwe mensen ontmoeten zijn kleinere tafels intiemer en vaak voor het eigen reisgezelschap.

Restaurants:

Naast het hoofdrestaurant en het buffetrestaurant zijn er aan boord vaak ook specialiteitenrestaurants aanwezig met bijzondere maaltijden in prachtige ambiance. In sommige gevallen moet hiervoor worden gereserveerd, wat kosten met zich mee kan brengen van € 15-25 per persoon. Daarnaast is het mogelijk om vegetarische maaltijden, pizza, fastfood en nog veel meer te nuttigen. Tevens is er 24-uurs room service aanwezig, waarbij het u aan niks zal ontbreken in uw hut.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Hulp Nodig?

Wij bellen je graag voor persoonlijk advies. Geef hieronder aan wanneer je teruggebeld wilt worden.

You have Successfully Subscribed!